Search found 17 matches

Go to advanced search

by nchounlapane
Fri Aug 27, 2021 9:53 pm
Forum: Common Problems
Topic: PkgMgr.exe access denied
Replies: 5
Views: 7368

Re: PkgMgr.exe access denied

Hello! I am also getting the same exact issue as Andy. Our security policy prevents execution of scripts from the Temp folder, and Prevents all programs from running files from the Temp folder. Following up to his question, can AI use a different folder other than the TEMP folder due to security pol...
by nchounlapane
Tue Jul 27, 2021 6:47 pm
Forum: Common Problems
Topic: Post-Install pre-requisite unable to run SQL inline script
Replies: 3
Views: 7057

Re: Post-Install pre-requisite unable to run SQL inline script

I apologize for the super late response. Our main installer does have Impersonate User, but it looks like the sample project I've sent you guys doesn't have that enabled. We figured out that there were some missing parameters that were not set and eventually figured out what was going on. Thank you ...
by nchounlapane
Fri Jun 18, 2021 8:37 pm
Forum: Common Problems
Topic: Post-Install pre-requisite unable to run SQL inline script
Replies: 3
Views: 7057

Post-Install pre-requisite unable to run SQL inline script

Advanced Installer 16.7 Enterprise I have a post-install prerequisite that has a custom SQL connection that runs several inline SQL scripts. Running the main install followed by the post-install prerequsite runs normally as expected but when running via basic install, the post-install prereq cannot ...
by nchounlapane
Wed Jun 09, 2021 5:03 pm
Forum: Common Problems
Topic: Post-Install pre-requisites not installing on basic install
Replies: 4
Views: 3261

Re: Post-Install pre-requisites not installing on basic install

I might have a workaround to the issue. My main project calls a custom action via attached native DLL that sets certain install parameters. After switching back to setting install parameters via powershell inline script, it works. Seems unusual that it only works that way but it is something I would...
by nchounlapane
Wed Jun 09, 2021 2:30 pm
Forum: Common Problems
Topic: Post-Install pre-requisites not installing on basic install
Replies: 4
Views: 3261

Re: Post-Install pre-requisites not installing on basic install

Catalin, I've sent a sample project to the support email of what I'm trying to achieve with our main project. The sample project does work as intended so I guess my next question is that is there any install parameters or other settings that would halt the post-installation of prerequisites on a bas...
by nchounlapane
Mon Jun 07, 2021 8:52 pm
Forum: Common Problems
Topic: Post-Install pre-requisites not installing on basic install
Replies: 4
Views: 3261

Post-Install pre-requisites not installing on basic install

Advanced Installer version: 18.3 Enterprise In my aip project, I have a few prerequisites listed under post-install of the prerequisites tab. They install normally through Full UI installation. However, if I execute the installer as a Basic installation, the post-install prerequisites do not get ins...
by nchounlapane
Tue Dec 08, 2020 11:56 pm
Forum: Common Problems
Topic: Issues with AI_SetMSIProperty with inline powershell custom action without sequence
Replies: 1
Views: 523

Issues with AI_SetMSIProperty with inline powershell custom action without sequence

Within the dialogs, I currently have an event under published events for the 'Next' button to execute a inline powershell non-sequenced custom action. This custom action simply checks user input and will set a certain install parameter value to either true or false (via AI_SetMSIProperty MyProperty ...
by nchounlapane
Tue Sep 15, 2020 3:41 pm
Forum: Common Problems
Topic: Feature-install issues during silent install
Replies: 5
Views: 1132

Re: Feature-install issues during silent install

Sorry for the late reply. Yes we did run from an elevated command prompt. We ended up switching to a post-install instead and it works as intended. Thank you for your support!
by nchounlapane
Thu Sep 03, 2020 7:41 pm
Forum: Common Problems
Topic: Feature-install issues during silent install
Replies: 5
Views: 1132

Re: Feature-install issues during silent install

Catalin,

I have added AI_LaunchChainer with value 1266 to the main installer. The prerequisite installer installed fine, but the main installer did not run at all. Is there supposed to be anything within the Target column?
launchchainer.jpg
launchchainer.jpg (33.21 KiB) Viewed 1066 times
by nchounlapane
Mon Aug 31, 2020 11:16 pm
Forum: Common Problems
Topic: Feature-install issues during silent install
Replies: 5
Views: 1132

Feature-install issues during silent install

I have two installers, one solely for installing prerequisites, the other being the main installer. The prerequisite installer itself is a prerequisite for the main installer. The issue that I'm having is that the main installer prematurely starts installing when the prerequisite installer itself ha...
by nchounlapane
Thu Aug 27, 2020 10:11 pm
Forum: Common Problems
Topic: Conditioning prerequisites during silent install
Replies: 3
Views: 744

Re: Conditioning prerequisites during silent install

Eusebiu,

Thank you for the solution. So all pre-install prerequisites will be installed during a silent installation? There is no way to condition any of them to be optionally installed?

Nick
by nchounlapane
Tue Aug 25, 2020 6:16 pm
Forum: Common Problems
Topic: Conditioning prerequisites during silent install
Replies: 3
Views: 744

Conditioning prerequisites during silent install

Is there a way to condition the installation of prerequisites during a silent install? For example, if I have prerequisite A as optional installation during a full install, how would I be able to optionally install it based on certain conditions during a silent installation? I know that there is ins...
by nchounlapane
Wed May 27, 2020 9:02 pm
Forum: Common Problems
Topic: Auto-start installer on MSI click
Replies: 3
Views: 925

Re: Auto-start installer on MSI click

Eusebiu, The installer needs to be able to condition itself to either go through the install wizard or immediately start the installation. I'll explain the requirements: I currently have a config file with key value pairs that will be used to set Installer Properties via custom action. I would like ...
by nchounlapane
Mon May 25, 2020 9:42 pm
Forum: Common Problems
Topic: Auto-start installer on MSI click
Replies: 3
Views: 925

Auto-start installer on MSI click

Is there a way for the installer to automatically start installing after clicking on the MSI file? It would be conditional of course. This can be achieved via cmd line but would like the capability of clicking on the MSI file to do one of the following: 1. If a certain file exists within a directory...
by nchounlapane
Fri May 08, 2020 9:23 pm
Forum: Common Problems
Topic: Executing custom actions after reboot
Replies: 5
Views: 1270

Re: Executing custom actions after reboot

Catalin,

I appreciate your solution! It seems to work within our workflow with a few tweaks. Thanks!

Regards,
Nick

Go to advanced search