Mixed 32/64 application

Having trouble running Advanced Installer? Got a bug to report? Post it all here.
Post Reply
AlexanderAnishchik
Posts: 18
Joined: Fri Jan 10, 2020 10:54 am

Mixed 32/64 application

Post by AlexanderAnishchik » Fri Jan 10, 2020 11:04 am

Hi, I need help with next behavior: I have 2 application that should be installed in one package. Both of them has 32 and 64 version. I have the next folder structure now:
  • ApplicationA x64
  • ApplicationA x32
  • DRM x64
  • DRM x32

In organization tab I have two features: ApplicationA(required) and DRM(optional) that contains many components. I've added prerequisites packages for both x64 and x32.
The question is How I can setup build to install application based on windows platform? The folder structure always will be the same but files inside is sync with real folder and can change very often. Thanks.

Catalin
Posts: 3098
Joined: Wed Jun 13, 2018 7:49 am

Re: Mixed 32/64 application

Post by Catalin » Fri Jan 10, 2020 11:23 am

Hello Alexander and welcome to Advanced Installer forums,

Please have a look on our "How do I install resources based on the Operating System version?" article which I think you may find useful.

Hope this helps.

Best regards,
Catalin
Catalin Gheorghe - Advanced Installer Team
Follow us: Twitter - Facebook - YouTube

AlexanderAnishchik
Posts: 18
Joined: Fri Jan 10, 2020 10:54 am

Re: Mixed 32/64 application

Post by AlexanderAnishchik » Fri Jan 10, 2020 11:46 am

Thank you. But in the document I see that I can configure OS type 64 or 32 for each component. But advanced installer generate a lot of components automatically based on sync folders settings. I want to configure install of full folder and related shortcuts. For example next folder structure should be on 32bit: ApplicationA x32, DRM x32 with two shortcuts.

AlexanderAnishchik
Posts: 18
Joined: Fri Jan 10, 2020 10:54 am

Re: Mixed 32/64 application

Post by AlexanderAnishchik » Fri Jan 10, 2020 2:21 pm

Any suggestions?

Catalin
Posts: 3098
Joined: Wed Jun 13, 2018 7:49 am

Re: Mixed 32/64 application

Post by Catalin » Fri Jan 10, 2020 4:03 pm

Hello Alexander,

A solution to this would be to organize the components of your folders into a feature and then condition the whole feature for installation based on the Operating System.

Hope this helps.

Best regards,
Catalin
Catalin Gheorghe - Advanced Installer Team
Follow us: Twitter - Facebook - YouTube

AlexanderAnishchik
Posts: 18
Joined: Fri Jan 10, 2020 10:54 am

Re: Mixed 32/64 application

Post by AlexanderAnishchik » Fri Jan 10, 2020 10:26 pm

Can you provide instruction how to add condition and hide inappropriate features based on operation system? Thank you

Catalin
Posts: 3098
Joined: Wed Jun 13, 2018 7:49 am

Re: Mixed 32/64 application

Post by Catalin » Mon Jan 13, 2020 2:35 pm

Hello Alexander,

In order to condition the installation of a feature, you can proceed as it follows:

- open your project

- go to "Organization" page

- select your feature

- under "Installation Behavior" section, you can have your feature behavior as it follows:

Not installed by default --> Installed if - your condition

For instance, if you want to install a feature only on a machine that is of 64-bit type, it can look like this:
Bitness.png
Bitness.png (46.5 KiB) Viewed 870 times
If you want to install a feature only on a machine that is of 32-bit type, you can condition it as it follows:

Code: Select all

NOT VersionNT64
In what regards "hiding a feature", I am not quite sure what you mean by that. If you want to hide it from a dialog, for example, you can to go "Feature Tree" field, expand the drop-box and select "Not Displayed".

Hope this helps.

Best regards,
Catalin
Catalin Gheorghe - Advanced Installer Team
Follow us: Twitter - Facebook - YouTube

AlexanderAnishchik
Posts: 18
Joined: Fri Jan 10, 2020 10:54 am

Re: Mixed 32/64 application

Post by AlexanderAnishchik » Mon Jan 13, 2020 8:24 pm

Thank you, that works!

Catalin
Posts: 3098
Joined: Wed Jun 13, 2018 7:49 am

Re: Mixed 32/64 application

Post by Catalin » Wed Jan 15, 2020 10:01 am

You are always welcome, Alexander.

Glad it worked.

Best regards,
Catalin
Catalin Gheorghe - Advanced Installer Team
Follow us: Twitter - Facebook - YouTube

AlexanderAnishchik
Posts: 18
Joined: Fri Jan 10, 2020 10:54 am

Re: Mixed 32/64 application

Post by AlexanderAnishchik » Thu Jan 30, 2020 1:53 pm

Is it possible to have the same name for two features? Now I have Application A x64 and Application A x32 features. But users should see only Application A feature name.

Catalin
Posts: 3098
Joined: Wed Jun 13, 2018 7:49 am

Re: Mixed 32/64 application

Post by Catalin » Tue Feb 04, 2020 4:23 pm

Hello Alexander,

Yes, it is possible to have the same name for two features, as long as the "Identifier" is different.
But users should see only Application A feature name.
However, please keep in mind that if you will have the same name for both features, in the dialog that lists the features, the user will see it basically twice (as the name is the same).

Hope this helps.

Best regards,
Catalin
Catalin Gheorghe - Advanced Installer Team
Follow us: Twitter - Facebook - YouTube

Post Reply