Andrey
Posts: 47
Joined: Thu Jul 10, 2014 9:06 am

Run scheduled task as system

Wed Dec 10, 2014 11:51 am

Hi Advanced Installer team,

Is it possible to create scheduled task which should run by LocalSystem user account?
I've tried .\LocalSystem, but during installation got 4106 error (cannot verify useraccount)
Best regards,
Andrey

Andrey
Posts: 47
Joined: Thu Jul 10, 2014 9:06 am

Re: Run scheduled task as system

Wed Dec 10, 2014 12:03 pm

I've found the solution.

May be it might be helpful for someone else :)

http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... s.85).aspx
/RU username
A value that specifies the user context under which the task runs. For the system account, valid values are "", "NT AUTHORITY\SYSTEM", or "SYSTEM". For Task Scheduler 2.0 tasks, "NT AUTHORITY\LOCALSERVICE", and "NT AUTHORITY\NETWORKSERVICE" are also valid values.
Best regards,
Andrey Bocharnikov
Last edited by Andrey on Wed Mar 11, 2015 11:29 am, edited 1 time in total.

Eusebiu
Posts: 4893
Joined: Wed Nov 14, 2012 2:04 pm

Re: Run scheduled task as system

Wed Dec 10, 2014 12:56 pm

Hi Andrey,

I'm glad you found the solution. Thank you for sharing it, I'm sure it will help other users in the future.

Best regards,
Eusebiu
Eusebiu Aria - Advanced Installer Team
Follow us: Twitter - Facebook - YouTube

Antor
Posts: 6
Joined: Wed Jan 24, 2018 7:58 am
Contact: Skype

Re: Run scheduled task as system

Wed Jan 24, 2018 4:55 pm

What password should I use for sheduling task for NT AUTHORITY\LOCALSERVICE?
Looks like field should be empty, but UI suppose that passord is mandatory :(

Eusebiu
Posts: 4893
Joined: Wed Nov 14, 2012 2:04 pm

Re: Run scheduled task as system

Thu Jan 25, 2018 2:38 pm

Hi and welcome to our forums.

The password is mandatory in case the "Run only if this user is logged on" option is unchecked. The Operating System, indeed, does not supported this option for the "LOCALSERVICE" account, but in order to avoid the mandatory password, you can check it when you create the scheduled task in Advanced Installer, and it will be installed correctly on the machine (with that option unchecked).

Best regards,
Eusebiu
Eusebiu Aria - Advanced Installer Team
Follow us: Twitter - Facebook - YouTube

Return to “Common Problems”