Quick launch shortcut not visible

Having trouble running Advanced Installer? Got a bug to report? Post it all here.
Post Reply
janisito
Posts: 58
Joined: Thu Apr 09, 2015 6:28 am

Quick launch shortcut not visible

Post by janisito » Fri Mar 08, 2019 9:45 am

Hi,

My installer sets a quick launch shortcut to my application. It works on all OSes except on Windows Server 2019. Why is this? Is this a bug in AI or does it need to be created differently?
1.png
1.png (19.74 KiB) Viewed 965 times
Thanks!

Regards
Jan

Catalin
Posts: 1757
Joined: Wed Jun 13, 2018 7:49 am

Re: Quick launch shortcut not visible

Post by Catalin » Mon Mar 11, 2019 5:13 pm

Hello Jan,

I have tested this and indeed, you are right, the shortcut is not pinned to the taskbar after the installation on a Windows Server 2019.

We will further investigate this on our end and as soon as I will come to a conclusion, I will let you know.

All the best,
Catalin
Catalin Gheorghe - Advanced Installer Team
Follow us: Twitter - Facebook - YouTube

janisito
Posts: 58
Joined: Thu Apr 09, 2015 6:28 am

Re: Quick launch shortcut not visible

Post by janisito » Sun May 12, 2019 10:10 am

Hi Catalin,

Any idea if this will be fixed in a coming AI release?

Regards
Jan

Catalin
Posts: 1757
Joined: Wed Jun 13, 2018 7:49 am

Re: Quick launch shortcut not visible

Post by Catalin » Mon May 13, 2019 11:37 am

Hello Jan,

We have further investigated this but we were unable to find the root cause of this problem.

Unfortunately, I am afraid I can not tell, as for this moment, if this will be fixed in the coming AI release, since we were not able to find the root cause of this.

However, I will update this thread as soon as we find the root cause of this and as soon as there will be a fix available. Thank you for your understanding.

All the best,
Catalin
Catalin Gheorghe - Advanced Installer Team
Follow us: Twitter - Facebook - YouTube

Post Reply