jansokoly
Posts: 1
Joined: Tue Sep 28, 2021 1:26 pm

Enable IIS without creating .NET v4.5 and .NET v4.5 Classic pools

Tue Sep 28, 2021 1:52 pm

I'm enabling IIS as a pre-requisite in my installer and configuring a web app after that.
For some reason, enabling IIS from installer creates 2 new application pools - .NET v4.5 and .NET v 4.5 Classic. I don't need them and would like to prevent their creation. It looks like they're created by enabling server feature Web Server (IIS) - Web Server - Application Development - ASP.NET 4.6. But even though I have entire "Application Development" section unchecked in Additional role services on AI IIS pre-requisite screen, installer still installs it.

Code: Select all

<ROW Name="Web Server (IIS)" RoleId="Web-Server" Services="Web-Default-Doc,Web-Dir-Browsing,Web-Filtering,Web-Http-Errors,Web-Http-Logging,Web-Mgmt-Console,Web-Stat-Compression,Web-Static-Content,Web-Windows-Auth" Condition="1"/>

Is there any way to prevent this?

Catalin
Posts: 4400
Joined: Wed Jun 13, 2018 7:49 am

Re: Enable IIS without creating .NET v4.5 and .NET v4.5 Classic pools

Wed Sep 29, 2021 5:53 pm

Hello and welcome to our forums,

I have tried testing this, but I was not quite able to replicate the described behavior.

If possible, could you please be more specific and forward me a step-by-step test-case which I can follow in order to reproduce this on my end?

Here is what I have done:
  • "Prerequisites" page --> "New Feature Bundle" --> check "Windows 10"
  • "IIS" --> "World Wide Web Services" --> "Application Development Features" --> enabled "ASP .NET 4.x"
I then checked the IIS page and no additional pools were added.

Best regards,
Catalin
Catalin Gheorghe - Advanced Installer Team
Follow us: Twitter - Facebook - YouTube

Return to “Building Installers”

 

 

cron