rafw86
Posts: 11
Joined: Tue May 19, 2020 9:43 am

Azure task Advanced Installer Build fails - missing mscordaccore_x86_x86_4

Fri May 22, 2020 12:42 am

Hi, I have created a AzureDevOps pipeline for a .NET Core 3.1 application. It was working fine for a couple of weeks. Unfortunately, since yesterday I am getting following error:

Code: Select all

Checking builds status 
Resources referred by the project are missing: 
d:\a\1\s\*\Publish\win-x86\mscordaccore_x86_x86_4.700.20.11803.dll 
 
Build finished because an error was encountered.
##[error]Failed to execute Advanced Installer task. Error: SetOutputLocation -path "d:\a\1\Installer package" -buildname "DefaultBuild"
Build -buildslist "DefaultBuild"
Even without any changes in code, using previous, successfully builded commits before, I get now this error.

Some details the installer build:
- artifacts are build from .NET Core console application which is published over standard Visual publish for winx86
- Details of the Advanced Installer Build task used in the pipeline:

Code: Select all

Task         : Advanced Installer Build
Description  : Build setup packages using Advanced Installer.
Version      : 2.0.2
Author       : Caphyon
Help         : 
==============================================================================
Checking if a cached copy exists for this version...
Found tool in cache: advinst 17.0.0 x86
Cached copy of AdvancedInstaller exists. No need to install afresh. Cached tool location: C:\hostedtoolcache\windows\advinst\17.0.0\x86.
Registering Advanced Installer.
C:\hostedtoolcache\windows\advinst\17.0.0\x86\bin\x86\AdvancedInstaller.com /RegisterCI ***
Prepending PATH environment variable with directory: C:\hostedtoolcache\windows\advinst\17.0.0\x86\bin\x86

Catalin
Posts: 4400
Joined: Wed Jun 13, 2018 7:49 am

Re: Azure task Advanced Installer Build fails - missing mscordaccore_x86_x86_4

Mon May 25, 2020 12:33 pm

Hello,

From the part of the log file that you have provided, it looks like a dependency is missing - in this case, a .DLL file.

Code: Select all

Resources referred by the project are missing: 
d:\a\1\s\*\Publish\win-x86\mscordaccore_x86_x86_4.700.20.11803.dll
Please make sure, in Azure DevOps, that all of your setup project dependencies are present. You can do so from "Repos" --> "Files" --> "Contents":

Repo.png
Repo.png (129.76 KiB) Viewed 789 times

Hope this helps.

Best regards,
Catalin
Catalin Gheorghe - Advanced Installer Team
Follow us: Twitter - Facebook - YouTube

Return to “Building Installers”

 

 

cron