MGS
Posts: 108
Joined: Tue Oct 04, 2022 9:52 am

Display a specific dialog depending on property

Hi,

It would be great to have a modification of the existing "Display a specific dialog" event ("Display a specific dialog depending on property") where we can set the "Argument" using a property. This would allow us to use e.g. a PowerShell script (or one of the many other possibilities) to set a property and depending on that show dialog X, Y or even Z. As far as I could see you only uniquely identify the dialogs based on their "Dialog Name", thus the value of the property simply would need to match this name (identifier) in order to be valid. The existing Show-If functionality is lacking in terms of flexibility, which is why such a feature would be greatly appreciated to allow programmers to switch between different dialogs in a more streamlined way.

Here is a screenshot that shows to what I am referring to:
feature_request_display_dialog_based_on_property.png
feature_request_display_dialog_based_on_property.png (18.43 KiB) Viewed 35666 times
Best regards,
Johannes
Catalin
Posts: 6727
Joined: Wed Jun 13, 2018 7:49 am

Re: Display a specific dialog depending on property

Hello Johannes,

You can simply use the value of the property in the "Condition" field and you should obtain your desired outcome.

For instance, have your PowerShell script that sets a property and then use the "Display a specific" dialog to show dialog X if your PowerShell property has a specific value.

Best regards,
Catalin
Catalin Gheorghe - Advanced Installer Team
Follow us: Twitter - Facebook - YouTube
MGS
Posts: 108
Joined: Tue Oct 04, 2022 9:52 am

Re: Display a specific dialog depending on property

Hello Catalin,

I think you misunderstood my question here. To clarify:
I want to set the Argument via Powershell, therefore which dialog is shown when the custom action is executed.
I do NOT want to set the Condition via Powershell, which decides if the custom is executed or not.

Is this possible somehow?

Best regards,
Johannes
Catalin
Posts: 6727
Joined: Wed Jun 13, 2018 7:49 am

Re: Display a specific dialog depending on property

Hello Johannes,

I'm afraid this is not possible.

Thank you for your understanding!

Best regards,
Catalin
Catalin Gheorghe - Advanced Installer Team
Follow us: Twitter - Facebook - YouTube
MGS
Posts: 108
Joined: Tue Oct 04, 2022 9:52 am

Re: Display a specific dialog depending on property

Catalin wrote: I'm afraid this is not possible.
Hello Catalin,

That is why I created a feature request. It would be great to be able to set the argument to the value of a property.

Best regards,
Johannes
Catalin
Posts: 6727
Joined: Wed Jun 13, 2018 7:49 am

Re: Display a specific dialog depending on property

Hello Johannes,

I have discussed this with the developer and it looks like the request to implement this is not quite possible.

I'm sorry I wasn't being clear enough.

Best regards,
Catalin
Catalin Gheorghe - Advanced Installer Team
Follow us: Twitter - Facebook - YouTube
MGS
Posts: 108
Joined: Tue Oct 04, 2022 9:52 am

Re: Display a specific dialog depending on property

Catalin wrote: I have discussed this with the developer and it looks like the request to implement this is not quite possible.

I'm sorry I wasn't being clear enough.
Hello Catalin,

I understand, that is very unfortunate. It would have made navigating between a lot of dialogs a lot easier for me. Nevertheless, thank you for taking a look and discussing it with the developer!

Best regards,
Johannes
Catalin
Posts: 6727
Joined: Wed Jun 13, 2018 7:49 am

Re: Display a specific dialog depending on property

You are always welcome, Johannes!

And I'm sorry we couldn't quite have this up and running for you.

If you have any other questions, please let me know and I will gladly assist.

Best regards,
Catalin
Catalin Gheorghe - Advanced Installer Team
Follow us: Twitter - Facebook - YouTube

Return to “Feature Requests”